Šlehačkový řízek

Potřebné ingredience
kuřecí prsní řízky, sůl, mletý pepř, plátky anglické slaniny, trojobal (vejce, mouka, strouhanka),máslo, bujon a šlehačka 33%, na náplň jsme použila mleté maso, česnek a koření gyros..
Postup přípravy
Pekáček si vytřeme máslem, poklademe obalené řízky, na ně také trochu másla. podlejeme trochou vody nebo vývaru. pokud vodou, dochutíme bujonem. Pečeme přikryté na 220°C pak odkrýváme pro kůrčičku. V této fázi přidáme šlehačku.
Pokud se rozhodnete dát šlehačku od začátku - nic se nestane, ale hodně se vám vypeče a nemáte žádný sosík, doporučuji zkombinovat s bujonem nebo vývarem. Ale né moc, aby jste řízky neměli utopené!!!
Zbyla mi slanina, dala jsem i nahoru , péct cca hodinu, podáváme s bramborem či hranolkama. Výborný se zelným salátem.
Přeji dobrou chuť!!!

osolit a opepřít

naplněno podle vaší fantazie

již obaleno a čeká ve vymazaném pekáči

podlito šlehačkou a obloženo máslem. Když jsem pekla popvé, dala jsem šlehačku rovnou, ale nepodlila, opravdu přidejte vývar aby bylo masíčko super :-))

Hotovo a upečeno.
Receptík si našel manžel v časopise, upravila jsem ho, aby to jedl a bylo fajn :-) Přeji dobrou chuť :-)

Na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu























